Kadın Giyimde Pantolon: Vücut Tiplerine Göre Tarzlar

Kadın Giyimde Pantolon: Vücut Tiplerine Göre Tarzlar

Pantolonlar son zamanlarda kadın giyiminde oldukça önemli bir yer aldı. Birçok kadının olmazsa olmazları arasında pantolonlar yer alıyor. Farklı kombinler için kullanılan pantolonlar, desenler, renkler ve tasarımlarla beraber karşınıza çıkıyor. İstediğiniz pantolon kumaşı ile hem özel günler hem de gündelik hayat için kombinlerinizi pantolonlarla tamamlayabiliyorsunuz. Elbette bu aşamada bazı öneriler de yapılıyor. Kadın giyiminde pantolonların doğru şekilde seçilmesi önemseniyor.

Kadın pantolonları nasıl seçilmelidir şeklinde sorulara cevap aranıyor. Özellikle hangi vücut tiplerine hangi pantolon tercih edilmelidir sorusu sıkça soruluyor. Bilindiği üzere boy ve kilo pantolon seçiminde oldukça önemlidir. Bedeniniz konusunda sıkıntı yaşamamak ve daha iyi bir görünüm kazanmak için vücut tipinizi bilmeniz ve buna uygun olarak seçim yapmanız bir hayli önemlidir. Yazımız içerisinde yer verdiğimiz bilgileri kullanarak sizler de sizin için en uygun pantolon modelini bulabilirsiniz. Elbette bunun öncesinde kendi vücut tipinizin ne olduğunu bilmeniz gerekmektedir. Kendi kalçanız, beliniz ve göğüs, omuz bölümlerinize bakarak vücut tipinizi anlayabilirsiniz. Sonrasında da pantolon seçimi yapmak, doğru pantolon tarzını bulmak sizin için çok daha kolay bir hal alacaktır.

Armut Vücut Tipine Göre Pantolon Seçimi

Armut vücut tipine göre pantolon seçimi yapmak aslında bir hayli zordur. Çünkü pantolon seçimi yaparken en zorlanan gruplardan biri de armut vücut tipine sahip olanlardır. Bu vücut tipine sahip olduğunuz zaman üst bölgeniz dar ve ince, alt bölgeniz de daha geniş ve kalındır. Bundan ötürü pantolonunuzun geniş bölgeleri daha ince ve kıvrımlı göstermesi gerekmektedir. Yani daha koyu renkler tercih etmek ve boru paça pantolon seçimleri yapmak gerekmektedir. Yüksek bel pantolonlar da sizin için doğru seçimlerden biridir.

Elma Vücut Tipine Göre Pantolon Seçimi

Elma vücut tipine sahip olanların üst bölgeleri gibi alt bölgeleri de geniştir. Bu yüzden kıvrımlarına göre pantolon seçmeleri daha uygun olacaktır. İnce bir vücut yapısı söz konusu olmadığından ötürü modellerin kıvrımsız ve daha dar olması gerekmektedir. Böylece daha şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Dar paça ve boru paça pantolon modellerini tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda İspanyol paça pantolonlar da sıklıkla öne çıkmaktadır. Dilerseniz saydığımız pantolon modellerinden kombin yaparak, daha iyi bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Kum Saati Vücut Tipine Göre Pantolon Seçimi

Kum saati vücut tipinde, bel kısmı ince, göğüs, kalça ve basen kısımları orta ölçülerdedir. Bu yüzden birçok pantolon modeli bir hayli yakışmaktadır. Çoğunlukla bu vücut tipine sahip olanlara çok dar ve çok bol kıyafetlerin giyilmemesi önerilmektedir. Bu yüzden de düşük bel ve bol paça pantolon modelleri ile şıklık sağlanabilmektedir. Havuç pantolon modellerinden uzak durması gereken bir vücut tipi olduğunu söylemek de mümkündür. Özellikle kalçaları daha az belirginleştiren modeller çok daha estetik bir görünüm var edecektir.

Dikdörtgen Vücut Tipine Göre Pantolon Seçimi

Dikdörtgen vücut tipi, üst ve alt bölgelerin aynı oranlara sahip olduğu vücut tipleridir. Düz vücut hatlarının bulunmasının yanı sıra genel olarak kıvrımlı seçenekler öne çıkmaktadır. Kıvrımlı olan modellerin tercih ediliyor olması daha doğrudur. Böylece istediğiniz şıklığı da yakalayabilirsiniz. Jean modelleri seçerek, ideal pantolon modellerini seçebilir, istediğiniz güzel görünümü de elde edebilirsiniz.

Etiketler: Moda
Ocak 16, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR